A Vodafone-csoport árbevétele (service revenue: az eszközértékesítés kivételével) 2,2 százalékkal 12,3 milliárd euróra emelkedett a júniussal végződött negyedévben, miközben az elemzők csupán 1,8 százalékos bővüléssel számoltak. A devizahatásokat és az akvizíciók hatását is figyelembe véve 3,3 százalékkal csökkentek a bevételek.

A vállalat bevételei Európában 0,3 százalékkal bővültek, ezen belül Németországban (+1,6 százalék), Spanyolországban (+1,3 százalék) és Olaszországban (+1,2 százalék) nőttek, míg az Egyesült Királyságban 3,2 százalékkal csökkentek a bevételek.

A növekedés nagy része Európán kívülről érkezik, Indiában 6,4, Dél-Afrikában 5,7, Egyiptomban pedig 9,4 százalék volt az organikus árbevétel-növekedés, de Törökországban is 19,5 százalék volt a bővülés.

Csoportszinten a mobil-előfizetések száma közel 465 millióra emelkedett, ebből 121 milliót ad Európa, közel 344 milliót pedig az Európán kívüli régiók. Magyarországon 2,79 millió előfizetővel rendelkezik a Vodafone.

A júniussal véget ért negyedév számai alapján a menedzsment tartja az egész éves várakozását. Továbbra is zajlik az indiai Vodafone tőzsdei bevezetése, de nem tervezik más egységek tőzsdére vitelét.

A számoknak a befektetők örültek, a részvények árfolyama több mint 4,5 százalékkal ugrott meg az adatok közlését követően és a zárás körül is 4,8 százalékos pluszban jártak a papírok.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!