Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A New York-i székhelyű vezető globális befektetési bank adózott eredménye 2 milliárd 128 millió dollárt tett ki a július-szeptemberi időszakban, ami 16 százalékkal több az előző negyedévi 1 milliárd 831 millió dollárnál, az egy évvel korábbi 2 milliárd 94 dollárt pedig 2 százalékkal haladja meg.

A részvényesekre jutó nyereség 2 milliárd 35 millió dollárra rúgott, az előző negyedévhez képest 25 százalékkal nőtt, éves összevetésben viszont 3 százalékkal csökkent. Az egy részvényre jutó nyereség hígított értéke 5 dollár 2 cent lett, míg elemzők 4 dollár 17 centre számítottak a második negyedéves 4,00 dollár, illetve az egy évvel korábbi 4 dollár 96 cent után.

A teljes nettó bevétel 8 milliárd 326 millió dollárt tett ki, ami jóval meghaladja a 7,54 milliárd dolláros elemzői prognózist. Negyedéves szinten 6 százalékkal, éves összehasonlításban 2 százalékkal emelkedett a bevétel.

A kötvénykereskedelemből, árutőzsdei ügyletekből és devizakereskedelemből származó bevétel 1 milliárd 452 millió dollárt tett ki, ami 25 százalékkal több az előző negyedévinél, éves szinten azonban 26 százalékkal csökkent.

A nagy amerikai riválisok, köztük a JPMorgan Chase és a Bank of America hasonló jelenségről, a kötvénykereskedésből származó bevételek erős visszaeséséről számoltak be.

A Goldman Sachs befektetési banki tevékenységből származó jövedelme 1 milliárd 797 millió dollárra nőtt, negyedéves összevetésben 4 százalékkal, éves szinten pedig 17 százalékkal nőtt. A befektetés és hitelezés üzletág bevétele a két időszakban 19, illetve 35 százalékkal, 1 milliárd 884 millió dollárra emelkedett.

A Goldman Sachs 1,35 százalékos nyereségben, 245,68 dolláron forgott a New York-i tőzsdén a nyitás előtti elektronikus kereskedésben. A tavaly novemberi elnökválasztás napján 181,92 dolláron zárt a Goldman Sachs, ahhoz képest 35 százalékkal drágult a részvény, de idei csúcspontján, február végén, 255,15 dollárig is felkúszott az árfolyam.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!