A 2019-ig szóló szerződés értelmében a Rába hátsó középső kartámokba épülő fém alkatrészeket szállít a Fehrernek. A hosszú távú elkötelezettség mellett az együttműködés stratégiai értékét jelzi az is, hogy a Fehrer egyik fő vevője a VW csoport; a Rába termékeket a VW csoport Golf platformú személygépkocsijaiba (Audi A3, Golf VII, Seat Leon, Skoda Octavia) szerelik majd be. A Rába komplex technológia fejlesztési programmal készült fel a sorozatgyártásra, új gépeket és berendezéseket állított üzembe, emellett jelentős épületbővítést is végrehajt, továbbá új munkahelyeket teremt. A beruházásokhoz a vállalat a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében nyert támogatást - áll a Rába közleményében.


A Rába és a Fehrer kapcsolata 2009-ig nyúlik vissza, amikor a német beszállító és a Rába Alkatrész üzletága vegyes vállalatot alapított autóipari üléshabok gyártására. A jelenlegi megállapodással a felek a fém alkatrészek területére is kiterjesztették együttműködésüket. "Az újonnan elnyert üzlet a Rába stratégiai célkitűzéseit támogatja, a kooperációból fakadó magasabb technológiai színvonal és kapacitásnövekedés következtében ugyanis a jövőben lehetőség nyílik a további regionális szintű bővülésre a személygépkocsi-piacon" - hangsúlyozta Pintér István, a Rába elnök-vezérigazgatója.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!