Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Az elmúlt két hónap legmélyebb pontjára zuhant a Shanghai Composite - a szerdai kereskedési nap végére 4,3 százalékkal került előző napi záró értéke alá, 2785,58 ponton zárta a kereskedést - ez pedig nemcsak New Yorkban, hanem világszerte eladói nyomás formájában telepedett a piacokra. A nyitás után bő két órával a Dow 0,1, a Nasdaq 0,3, az S&P 500 index pedig 0,2 százalékkal ereszkedett lejjebb. Később kisebb jóhírek segítettek följebb kapaszkodni egyes papíroknak. Így például a Merck gyógyszergyártó a Dow Jones egyik legnagyobb növekedését mutatja szerdán, miután egy bíróság számára kedvező döntést hozott egyik gyógyszere kapcsán. Az energiacégek papírjai is emelkedőbe fordultak, miután a nyersolaj is drágulni kezdett. Ennek ellenére a piac egyértelműen a kínai helyzetre figyel elsősorban; az ázsiai országnak korlátoznia kell a piaci likviditást, amit az árupiacok biztosan komolyan megéreznek majd, és a hangulatnak sem fog jót tenni - idézi a Bloomberg Bartosz Pawlowskyt, a BNP Paribas elemzőjét. Ez máris jól láthatóan érvényesül például az Alcoa csökkenő árfolyamában. A Hewlett Packard is gyengül, miután a negyedik negyedre az alacsony árak miatt a bevételek csökkenését vetítette előre. Gyengül a Deere is, pedig a világ első számú mezőgazdasági gépgyártója a vártnál jobb eredményt publikált, de a kilátások itt is elbizonytalanították a befektetőket.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!