Aggódik a guru, ide kéne tenni a pénzt

Mohamed El-Erian szerint érdemes lehet eladni az amerikai részvényeket, s helyette a feltörekvő piacokon körülnézni.
portfolio.hu, 2017. január 12. csütörtök, 09:14

Némileg aggódva figyeli az amerikai részvényekben látott ralit Mohamed El-Erian, az Allianz vezető tanácsadója, aki hozzátette, ideje csökkenteni a befektetőknek a kockázatokat, továbbá megfontolni a feltörekvő piaci részvényekbe való befektetést - írja a portfolio.hu.

Igen masszív emelkedésben vannak az amerikai részvények, a tegnapi záróárral számolva a Dow Jones index már több mint 8 százalékos felértékelődésnél tart. El-Erian kiemelte, a részvények árazása eddig is meglehetősen feszes volt már, továbbá elmondta, attól is tart, hogy a jegybankok esetleg meghátrálnak, visszalépnek.

Jelenleg a szakértő stratégiája a teljes kockázati kitettség csökkentése, valamint emellett a portfólión belüli nemzetközi rotáció. Kiemelte, voltak felülteljesítő szektorok a raliban, mint például a pénzügy, és voltak lemaradók, azonban most már ezek is kezdenek becsatlakozni az emelkedésbe.

El-Erian szerint sok pénzt most leginkább a fejlődő piacokon lehet keresni, az út azonban itt iszonyúan rögös lehet. A fejlődő eszközök egyébként általánosságban véve lemaradók voltak a tőzsdei rally során.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 
www.Napi.hu Online Kft. Napi.hu - Független üzleti és pénzügyi portál, benne magyar és nemzetközi hírek, elemzések, tőzsdei információk. Helye: Flórián tér 1. 2. emelet, Budapest, Budapest. 1033 Telefon: +36-1-506-0930. Telefax: +36-1-506-0931. .