Az egy évvel korábbihoz képest nagyobb területet adott bérbe a tavalyi utolsó negyedévben a Graphisoft Park, így éves bevétele 9 százalékkal emelkedett. Ezzel egy időben ráadásul 26 százalékkal sikerült leszorítani a működési költségeket, így látványosan bővülő üzemi eredményről számolhatott be gyorsjelentésében a társaság. Mérséklődött a nettó kamatköltség is, így az ingatlanfejlesztő az egy évvel korábbi 289 ezer euró után 1,4 millió eurós adózott profittal zárhatta az évet.

Az immár 87 százalékos kihasználtsággal működő park a tegnap közzétett beszámolóban a legutóbb közölthöz képest tovább javította idei éves várakozását. A jellemzően konzervatív prognózisokat közzétevő menedzsment jelenleg 8,3 millió eurós árbevétellel és 1,7 milliós nettó eredménnyel számol 2012-re. Ebben segítségére lehet, hogy szabad pénzeszközei egy részét a viszonylag szép hozammal megvásárolt euróalapú Richter-kötvényekben tartja, melyek árfolyama az utóbbi időben emelkedett.

Az 1,4 millió eurós 2011-es eredményből egy részvényre mintegy 14 eurócent jut, ez alapján bőven lenne lehetőség a tavalyi 25 forintos osztalék emelésére. Kérdéses azonban hogy ez megtörténik-e, a fő tulajdonosok ugyanis a legutóbbi közgyűlésen is csak erőteljes kisrészvényesi unszolásra tértek el az igazgatóság által eredetileg beterjesztett nullaforintos osztalékról szóló javaslattól.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!