Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones (DJIA) indexe 0,01 százalékkal, az S&P 500 0,04 százalékkal, a technológiai részvények Nasdaq Composite indexe pedig 0,08 százalékkal emelkedett a nyitást követő percekben.

A piaci szereplők továbbra is az amerikai tartalékbank (Fed) több döntéshozójának az utóbbi napokban elhangzott nyilatkozatait emésztgetik, és a következő kamatemelés időpontját találgatják.

Janet Yellen, a Fed elnöke múlt pénteken a Jackson Hole-i jegybankári értekezleten nyitva hagyta a szeptemberi alapkamat-emelés lehetőségét, és az utóbbi időben a Fed több vezetője jelentette ki, hogy ideje lenne folytatni a decemberben megkezdett kamatemelést. A befektetők a pénteken esedékes havi munkaerőpiaci statisztikát várják, kedvező adatok növelik annak esélyét, hogy a Fed már szeptemberben emeli a kamatot. A CME Group Fed Watch részlegének felmérése szerint a piaci szereplők 21 százalékos esélyt adnak a szeptemberi kamatemelésnek, és 54,2 százalékosat a decemberinek.

Hétfőn erősödéssel zárt New York. A DJIA 0,58 százalékkal, az S&P 500 0,52 százalékkal, a Nasdaq Composite pedig 0,26 százalékkal emelkedett.

Az olajárak kissé emelkedtek. Felerősödött a spekuláció, hogy a nagy olajtermelők szeptemberben meg tudnak állapodni a termelés korlátozásáról, továbbá átmeneti termeléskiesés várható a Mexikói-öbölben fenyegető trópusi viharok miatt.

Kora délutánig a New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordójának (159 liter) ára 36 centtel 47,34 dollárra emelkedett. A globális referenciaminőség, az északi-tengeri Brent típus ára 27 centtel, 49,53 dollárra ment föl. A dollár erősödött. Az euró kora délután 1,1154 dollár körül forgott az egy nappal korábbi 1,1189 dollárral szemben. Az arany ára az amerikai kamatemelési várakozások erősödésének hatására csökkent. A fém unciáját (31,104 gramm) kora délután decemberi határidőre 1323,40 dolláron jegyezték.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!