Alig változott a forint árfolyama

Nem tudott elrugaszkodni a 300-as szintről a magyar fizetőeszköz.
portfolio.hu, 2012. május 28. hétfő, 19:23

A kedvező eredményt sejtető, görögországi pártválasztói felmérés hatására mérsékelt erősödést mutat a hétfői alacsony forgalmú kereskedésben a forint. A hazai fizetőeszköz az európai piacok nyitásáig folyamatosan erősödött (éjszaka a 300-as szintekről a 297-es szintek alá), fél kilenc körül megtorpant és azóta lefelezte az éjféli nyitás óta tartó felértékelődését. A hazai fizetőeszköz mellett természetesen az euró is összekapta magát a dollárral szemben, a reggeli időszakban az 1,26-os szintek fölé korrigált két éves mélypontról a közös európai fizetőeszköz a zöldhasúval szemben.

A nap második felében, a spanyol aggodalmak felerősödésével ismét a gyengülés irányába fordult a forint az euróval együtt. A közös fizetőeszközzel szemben 299 forint fölé kerültek a jegyzések, míg a dollárral 238,5-es szintekig hanyatlott a forint. Az euró dollárral szembeni árfolyama is gyengül, az európai piacok zárásának idején 1,2550-es szintek közelében cseréltek gazdát a devizák.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 
www.Napi.hu Online Kft. Napi.hu - Független üzleti és pénzügyi portál, benne magyar és nemzetközi hírek, elemzések, tőzsdei információk. Helye: Flórián tér 1. 2. emelet, Budapest, Budapest. 1033 Telefon: +36-1-506-0930. Telefax: +36-1-506-0931. .