ANY Biztonsági Nyomda: nőtt az export, javult a jövedelmezőség

Javultak az ANY Biztonsági Nyomda exportpiaci lehetőségei 2015-ben, a hatékonyságnövelő fejlesztések pedig tovább javítják az eredményességet - ismertette a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján kedden
MTI-Eco, 2016. március 1. kedd, 19:02

A cég közleményében tájékoztat arról, hogy a tavalyi éves 21,4 milliárd forint nettó árbevételből az export 8,3 milliárd forintot tett ki, a múlt év végére 9 százalékkal növekedett. Az ANY csoport forgalmának 39 százaléka exportból származik.

Az ANY Biztonsági Nyomda 2015-ben 21,4 milliárd forintos árbevétele 6 százalékkal alacsonyabb az előző évinél, amikor a nyomda a választási nyomtatványokat készítette. Az egyszeri tételnek számító választási munkák miatti árbevétel-csökkenés ellenére a társaság kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) elhanyagolható mértékben csökkent, 2,278 milliárd forint lett.

A nettó eredmény 932 millió forint volt, amely részvényenként 65 forintos eredményt jelent. A társaság igazgatósága azt javasolja a közgyűlésnek, hogy a teljes eredményt osztalékként fizessék ki.

A társaság jelentéséhez Zsámboki Gábor, az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. vezérigazgatója hozzáfűzte: a cég piaci lehetőségei tovább javulnak mind a kelet-közép-európai régióban, mind az afrikai kontinens országaiban, így várhatóan növelhetik a forgalmat. A hatékonyságnövelő fejlesztések, beruházások tovább javítják az eredményességet. Az igazgatóság bízik abban, hogy a javuló kilátásoknak megfelelően a jövőben is tartható lesz a mostanihoz hasonló osztalékfizetési ráta.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 
www.Napi.hu Online Kft. Napi.hu - Független üzleti és pénzügyi portál, benne magyar és nemzetközi hírek, elemzések, tőzsdei információk. Helye: Flórián tér 1. 2. emelet, Budapest, Budapest. 1033 Telefon: +36-1-506-0930. Telefax: +36-1-506-0931. .