A cég közleményében tájékoztat arról, hogy a tavalyi éves 21,4 milliárd forint nettó árbevételből az export 8,3 milliárd forintot tett ki, a múlt év végére 9 százalékkal növekedett. Az ANY csoport forgalmának 39 százaléka exportból származik.

Az ANY Biztonsági Nyomda 2015-ben 21,4 milliárd forintos árbevétele 6 százalékkal alacsonyabb az előző évinél, amikor a nyomda a választási nyomtatványokat készítette. Az egyszeri tételnek számító választási munkák miatti árbevétel-csökkenés ellenére a társaság kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) elhanyagolható mértékben csökkent, 2,278 milliárd forint lett.

A nettó eredmény 932 millió forint volt, amely részvényenként 65 forintos eredményt jelent. A társaság igazgatósága azt javasolja a közgyűlésnek, hogy a teljes eredményt osztalékként fizessék ki.

A társaság jelentéséhez Zsámboki Gábor, az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. vezérigazgatója hozzáfűzte: a cég piaci lehetőségei tovább javulnak mind a kelet-közép-európai régióban, mind az afrikai kontinens országaiban, így várhatóan növelhetik a forgalmat. A hatékonyságnövelő fejlesztések, beruházások tovább javítják az eredményességet. Az igazgatóság bízik abban, hogy a javuló kilátásoknak megfelelően a jövőben is tartható lesz a mostanihoz hasonló osztalékfizetési ráta.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!