ANY Biztonsági Nyomda: nőtt az export, javult a jövedelmezőség

Javultak az ANY Biztonsági Nyomda exportpiaci lehetőségei 2015-ben, a hatékonyságnövelő fejlesztések pedig tovább javítják az eredményességet - ismertette a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján kedden
MTI-Eco, 2016. március 1. kedd, 19:02

A cég közleményében tájékoztat arról, hogy a tavalyi éves 21,4 milliárd forint nettó árbevételből az export 8,3 milliárd forintot tett ki, a múlt év végére 9 százalékkal növekedett. Az ANY csoport forgalmának 39 százaléka exportból származik.

Az ANY Biztonsági Nyomda 2015-ben 21,4 milliárd forintos árbevétele 6 százalékkal alacsonyabb az előző évinél, amikor a nyomda a választási nyomtatványokat készítette. Az egyszeri tételnek számító választási munkák miatti árbevétel-csökkenés ellenére a társaság kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) elhanyagolható mértékben csökkent, 2,278 milliárd forint lett.

A nettó eredmény 932 millió forint volt, amely részvényenként 65 forintos eredményt jelent. A társaság igazgatósága azt javasolja a közgyűlésnek, hogy a teljes eredményt osztalékként fizessék ki.

A társaság jelentéséhez Zsámboki Gábor, az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. vezérigazgatója hozzáfűzte: a cég piaci lehetőségei tovább javulnak mind a kelet-közép-európai régióban, mind az afrikai kontinens országaiban, így várhatóan növelhetik a forgalmat. A hatékonyságnövelő fejlesztések, beruházások tovább javítják az eredményességet. Az igazgatóság bízik abban, hogy a javuló kilátásoknak megfelelően a jövőben is tartható lesz a mostanihoz hasonló osztalékfizetési ráta.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 
www.Napi.hu Online Kft. Napi.hu - Független üzleti és pénzügyi portál, benne magyar és nemzetközi hírek, elemzések, tőzsdei információk. Helye: Flórián tér 1. 2. emelet, Budapest, Budapest. 1033 Telefon: +36-1-506-0930. Telefax: +36-1-506-0931. .