Az elmúlt hónapokban beton ellenállásként tornyosult a 300 forintos szint az euró további drágulásának útjában, ma reggel a közös deviza forintban számolt árfolyama viszont áttörte ezt, egészen 302 forintig szaladt a jegyzés (rövid időn belül ötödször próbálkozott a kurzus az áttöréssel, a jelek szerint ez már sok volt).

A napos grafikonon majd akkor lehet újabb csúcsról beszélni - a volatilitást is figyelembe véve - ha 303,5 forint felett zárna a kurzus, ha ez megtörténne, akkor az a kegyelemdöfést jelentené a forint számára (a korábbi sávozásból való kitörés ugyanis 317 forint körüli árfolyamot valószínűsítene). Technikai értelemben ugyanis ekkor megtörne a januári forint mélypont óta tartó trendben a csökkenő csúcsok és mélypontok sorozata, ez pedig trendfordulatot jelent.

A mozgóátlagok, trendvonalak, és egyéb trendkövető technikai eszközök közül eddig már mindegyik előre jelezte a forinterősödés végét, azonban az újabb csúcs eddig hiányzott a képből.


A grafikon a közvetlenül a grafikonból való kereskedést lehetővé tévő Alfatrader Trading Station II grafikonrajzoló programjával készült.

Persze azért vannak még szintek, amelyek az euró további erősödésének útjában állhatnak, a 303 forint körüli Fibonacci szint, ennél pár 10 fillérrel magasabban a rövid távú emelkedő trendcsatorna teteje, 305 forintnál a január 12-i mélypont, 308 forintnál újabb Fibonacci szint, 312,5 forintnál a január 17-i csúcspont, majd a 324 forintos január eleji csúcs.

Ezekkel persze akkor kellene számolni, ha ma megtörténne a 303,5 forint feletti zárá. Reméljük, hogy erre nem kerül sor.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!