Pervusina elmondta, hogy egyesítették a vállalati üzleti és treasury műveletek igazgatóságát, aminek következtében lendületet kap majd a termékek keresztértékesítése a meglévő és a leendő ügyfelek számára.

Az igazgató szerint az OTP Bank befektetéseket hajt végre a vállalati ügyfelek számára kínált olyan high-tech szolgáltatásokba, mint a likviditásmenedzsment és a követelések adásvétele, a hagyományos szolgáltatásokat pedig az internetre helyezik át.

Az OTP Bank részesedése az orosz bankpiacon a POS-hitelezésben a bank februári adatai szerint 2015 februárjához képest 15,5 százalékra csökkent, 18,5 százalékról. Az OTP Bank nettó vesztesége az IFRS szerint 1,8-szorosára, 4,194 milliárd rubelre nőtt 2015-ben, a 2014-es 2,347 milliárd rubelről. A bank jogi személyeknek nyújtott hitelei 2015-ben 7,5-szereresükre nőttek és elérték a 7 milliárd rubelt a 2014-es 358,9 millió rubelhez képest.

Az OTP Bank Oroszország 1994-ben alakult meg, hét regionális központja és 96 fiókja van Oroszországban. A RIA Rating szerint az OTP Bank április 1-jén az 51. helyen állt az orosz bankok között, 153,4 milliárd rubeles mérlegfőösszeggel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!