Az Apple a legutóbbi negyedévben 50,8 millió iPhone készüléket adott el, és 52,9 milliárd dolláros (15,8 ezer milliárd forint) bevételt termelt. A tavalyi, márciussal végződő időszakban a cég 50,6 milliárd dolláros bevételre tett szert. Leginkább nem a cég termékeinek értékesítéséből származott bevétele, hanem a szolgáltatásokból. Ezek már a 7,5 milliárd dollárt is megközelítették, amely 5 évvel ezelőtt még csak mintegy 3 milliárd dollárt tett ki - derül ki a beszámolóból.

A Wall Street elemzői viszont ha csak egy hangyányival is, de ennél jobb eredményre számítottak: úgy becsülték, hogy ebben az időszakban 53 milliárd dolláros bevételt ér el a cég. Emiatt a bejelentés után az Apple részvényei két százalékkal estek, ami azt jelzi, hogy nagy pánikot azért nem keltett a hír.

A részvényesek és a befektetők abban bíznak, hogy az iPhone 8 féléven belüli bemutatása újabb lökést ad. A bizakodást az alapozza meg, hogy az Apple 10 éve mutatta be az első telefonját és az évfordulóra valamilyen nagy dobással készül az idén - írja a Recode.

A vállalat a következő, saját számítása szerint 2017 harmadik negyedévi eredményére azt jósolja, hogy a bevétele 43,5 milliárd és 45,5 milliárd dollár között lesz. További növekedésre - ez általában a külföldi terjeszkedést és az Észak-Amerikán kívüli viszonteladói hálózat fejlesztését jelenti az Apple-nél - 450 millió dollárnyi befektetést szánnak.

A cég készpénzállománya 256,8 milliárd dollárra emelkedett. Ez mintegy 10 milliárd dollárral nagyobb, mint az előző negyedévi adat, így már biztosan az Apple ül a világ legnagyobb vállalati pénzhegyén. Elképzelhetővé téve ez az összeg forintra átszámolva 600-szor annyi, mint amekkora vagyont A 100 leggazdagabb című kiadvány szerint az egyik leggyorsabban gazdagodó magyar milliárdos, Mészáros Lőrinc rendelkezésére állt (a kiadvány 120 milliárd forintra becsülte a felcsúti polgármester vagyonát).

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!