Az elemzők 600 millió eurót meghaladó profitra számítottak, de Michael O'Leary vezérigazgató szerint a legpesszimistább számításaikban szereplő 570 millió eurónál is kevesebb lehet a nyereség ebben a pénzügyi évben. O'Leary szavai szerint azonban még nem kell katasztrófától, vagy összeomlástól tartani.

A vezérigazgató szerint a Ryanair előzetes jegyeladásai láthatóan csökkentek a szeptemberi-novemberi időszakra, főleg a brit, spanyol és skandináv piacokon kibontakozott erős verseny miatt. O'Leary szerint költségcsökkentésként néhány téli járatot törölni fognak, míg az eddigieknél nagyobb kedvezményeket fognak ajánlani az Írországba, Nagy-Britanniába, Spanyolországba és a skandináv országokba utazóknak.

A szerdai kereskedési napon a Ryanair részvényei csaknem 15 százalékos mínuszban voltak a frankfurti tőzsdén, és 5,78 eurót adtak értük. A Ryanai 1985 óta Európa egyik legsikeresebb légitársaságává nőtte ki magát, így részvényeinek gyengülése a többi légitársaság papírjait is magával rántotta.

A Ryanair legnagyobb versenytársa, az easyJet részvényei 7,5 százalékot, az International Airlines Group papírjai 4 százalékot, az Aer Lingus részvényei 5 százalékot veszítettek értékükből szerdán.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!