Az alap befektetői nemzetközileg elismert pénzügyi intézmények, elsősorban már meglévő befektetői körökből. A Polish Enterprise Fund (PEF) VII első zárása 2012 májusában volt, azóta két befektetést is végrehajtott az alap - egy radioterápiás klinikai hálózatba (Center for Cancer Diagnostics & Therapy és Nu-Med), valamint egy sport táplálékkiegészítőket gyártó cégbe (Scitec).

A Polish Enterprise Fund VII elsősorban cégalapítók által vezetett cégek kivásárlására fókuszál, ahol a további növekedés általában külső támogatást igényel, valamint növekedési tőkét biztosít azok számára, akik tovább szeretnék növelni vállalkozásukat.

Jacek Siwicki, az Enterprise Investors elnöke szerint az alap elsősorban 20 és 50 millió euró közötti tőkebefektetésekben gondolkodik. Az előző alapokhoz hasonlóan továbbra is Lengyelország a fő célpont és számításaik szerint a Polish Enterprise Fund VII befektetéseinek a kétharmada ezen a piacon fog realizálódni. PEF VII olyan szektorokba kíván befektetni, mint az IT, az ipari termékek piaca vagy az üzleti folyamatok kihelyezésének területe - tette hozzá.

Az Enterprise Investors által kezelt alapok összértéke a PEF VII lezárásával meghaladta a 2 milliárd eurót. Ezidáig az EI által kezelt hét magántőke alap és egy kockázati tőkealap Lengyelországban és a kelet-közép-európai régióban 1,6 milliárd eurót fektetett be 130 cégbe. Ez idő alatt ezek az alapok 98 befektetésből szálltak ki, egyharmaduk esetében tőzsdei bevezetésen keresztül.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!