A régióban is erősödés volt megfigyelhető, a szlovák korona és a lengyel zloty kisebb mértékben, míg a török líra jelentősen javult. A dollár kurzusa egészen a délutáni amerikai munkaerőpiaci adatok megjelenéséig az euróhoz hasonló utat járt be, a pozitív meglepetést hozó makroadat azonban segítette a zöldhasút. (Az USA nem mezőgazdasági szektoraiban szeptemberben az elemzők által várt 100 ezerrel szemben 110 ezer új munkahely jött létre, a megelőző hónap lesújtó, négyezres csökkenést mutató adatát pedig 89 ezres növekedésre módosították.) A dollár jegyzése ezzel együtt a reggeli és a csütörtök esti szinten, 178 forint közelében állt délután.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!