Az elmúlt három évben több pénzt költöttünk, pontosabban több pénzt veszítettünk Magyarországon, mint amennyit korábban kerestünk - ismerte el Andreas Treichl, az Erste Bank AG vezérigazgatója a bank féléves eredményeit ismertető sajtótájékoztatóján. Pontos összeget azonban nem említett.

Arra a kérdésre, minek kell még Magyarországon történnie ahhoz, hogy az Erste az ország elhagyása mellett döntsön, Treichl kifejtette: a bank hosszútávú stratégáit követ, amelynek hosszú története van. 1826-ban alapítottuk az első takarékpénztárat az országban, ez is mutatja, hogy az országnak hosszú történelme és hagyományai vannak. Magyarország egy olyan ország, amely hozzánk tartozik és ott fogunk maradni - mondta.

Kifejtette, az elmúlt években számos költségcsökkentési intézkedést hajtott végre a bank Magyarországon. Ennek eredményeként olyan pozícióba kerültek, hogy jelentősen profitálhatnak abból, ha az ország gazdasága ismét növekedési pályára kerülne, s ha a külföldi befektetők érdeklődését ismét sikerülne felkelteni az ország iránt.

Amint arról korábban beszámoltunk, a bank ma reggeli, eslő féléves gyorsjelentésében 927 millió eurós veszteségről adott számot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!