Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A közlemény szerint az Est Media pénteki rendkívüli megismételt közgyűlése a jogügylet meghiúsulása esetére három hónapos határidőt biztosít az igazgatóság részére olyan tőkebefektető felkutatására, aki a tőkehelyzet rendezéséhez szükséges eszközöket a társaság rendelkezésére bocsátja.

Amennyiben nem sikerül ilyen befektetőt találni, a közgyűlés felhatalmazza az igazgatóságot, hogy kezdeményezze a társaság jogutód nélküli megszűnését - az aktuális likviditási helyzettől függően -végelszámolás vagy felszámolási eljárás útján, vagy kezdeményezze csődeljárás megindítását.

A nyilvános cégadatok szerint az Est Media Nyrt. értékesítésből származó nettó árbevétele tavaly 55,1 millió forint volt, ami 67 százalékos növekedés az egy évvel korábbi 32,9 millió forint után. A társaság vesztesége azonban 610 millió forint volt, a 2014-es 2,5 milliárd forintos nyereség után. A különbség egyik oka, hogy a vállalat 2014-ben az egyéb bevételek soron 6,4 milliárd forintot könyvelt el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!