A brit Independent on Sunday értesülése szerint részvényenként 800 pennyt kínálna az amerikai óriás a főleg Irak kurd régiójában erős Gulf Keystone papírjaiért. Az értesülést sem az Exxon sem pedig a Gulf Keystone nem kommentálta. A Reuters tudósítása megjegyzi, hogy az Exxon nemrég, október közepén lépett be a kurd területre, amikor is hat blokkban vásárolt kutatási jogot a Kurd Regionális Kormánytól. Ezzel az Exxon az első olajmammut, amely megjelent a régióban. Az iraki központi kormányzat rögtön jelezte, hogy a Kurd Regionális Kormánnyal kötött szerződés érvénytelen, jelezve a központi és a regionális kormányzat között évek óta fennálló ellentéteket.

Az értesülés komolyságát megkérdőjelezi, hogy az abban szereplő 800 pennys ár érthetetlenül jelentős prémiumot jelent a Gulf Keystone részvények 165,5 pennys pénteki árfolyamához képest.

Ha viszont igaznak bizonyul az nagy hírnek számítana a Mol számára is, hiszen két jelentős kurdisztáni blokkban is közösen tulajdonosok a GKP-vel, s egy Exxon súlyú szereplő megjelenése felértékelné a Mol részesedéseit is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!