A Dow 119 pontos zuhanást követően a nap végén 0,6 százalékos veszteségben zárta a napot. A MarketWatch szerint mindez főleg az IBM részvényeinek 5 százalékos esésének volt betudható, a tech-óriás ugyanis a várakozásoktól elmaradó negyedéves gyorsjelentést tett közzé kedden.

Az IBM részvényeinek azért van nagy hatása a Dow indexére, mert a mutató ársúlyozott, azaz a legdrágább részvények befolyásolják leginkább a mozgását. Az IBM pedig ez alapján az 5. legfontosabb vállalat a 30 részvényből álló átlagban és így 58 pontos mínusszal járult hozzá a DJIA veszteségéhez - magyarázza a pénzügyi portál.

További lehúzó erő volt még a Chevron 1,2 és az Exxon Mobil 0,8 százalékos gyengüléssel.

Az S&P 500 0,2 százalékkal az előző napi zárószintje alatt fejezte be a napot, itt az energiaipari részvények voltak a ludasak, amelyek 1,5 százalékot vesztettek értékükből, miután az olaj hordónkénti jegyzése 3,8 százalékkal 50,44 dollárra esett. Az S&P 500 veszteségében még a Fed Bézs könyve is benne volt, abban ugyanis az szerepelt egyebek mellett, hogy az emelkedő bérek nem igazán élénkítik az inflációt.

A Nasdaq a fentiekkel szemben 0,2 százalékos nyereségben zárt, az indexet a MarketWatch szerint az Intuitive Surgical és a Lam Research részvényeinek emelkedése húzta. Előbbi egy operáló robotokat gyártó cég és 6,9 százalékkal ugrottak meg a részvényei, miután a várakozásokat felülmúló negyedéves eredménnyel rukkolt elő.

A Facebook részvényei 0,9 százalékot drágultak, miután a cég egy új kameraalapú reality platform indítását jelentette be.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!