Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az MNB a folyamatos piacmonitoring tevékenysége keretében észlelte, hogy a Kulcs-Soft Számítástechnika Nyrt. saját weboldalán, illetve a Budapesti Értéktőzsde honlapján vezetői feladatokat ellátó személy által kötött ügyletre vonatkozó információkat hozott nyilvánosságra. A társaság ugyanakkor a jegybank által működtetett hivatalos közzétételi helyen - bár ez szintén jogszabályi kötelezettsége lett volna - elmulasztotta közzétenni a vonatkozó rendkívüli tájékoztatást.

A Kulcs-Soft Nyrt. mulasztása miatt az MNB haladéktalanul tájékoztatást kért a kibocsátótól. A társaság nyilatkozata és az MNB rendelkezésére álló egyéb bizonyítékok alapján a jegybank megállapította, hogy a Kulcs-Soft Nyrt. - a társaság érdekkörében felmerült okból - átmenetileg képtelen az MNB által működtetett hivatalos közzétételi hely használatára.

A jegybank a jogsértő állapot megszüntetéséig határozatával felfüggesztette a Kulcs-Soft részvényeinek forgalmazását a Budapesti Értéktőzsdén. A jogsértő állapot megszüntetését követően az MNB haladéktalanul intézkedik az érintett értékpapírok tőzsdei kereskedésének visszaállításáról.

A jegybank folyamatosan vizsgálja a tőzsdei kibocsátók által nyilvánosságra hozott információkat, és szükség esetén adatokat kér be annak ellenőrzésére, hogy a kibocsátó működése során minden esetben megfelelően tájékoztatta-e a nyilvánosságot. Amennyiben az MNB ellenőrzése során a tájékoztatási előírások megsértését tapasztalja, úgy - eddigi gyakorlatának megfelelően - következetesen fellép a jogsértés mielőbbi megszüntetése érdekében.

Az MNB az ügy kapcsán ismételten kiemeli: a szabályozott piacra bevezetett értékpapírok kibocsátóinak - a tőkepiacról szóló törvény alapján - kifejezetten magas szinten kell gondoskodniuk tájékoztatási kötelezettségeik teljesítéséről. A jogszabályi előírásoknak történő megfelelés előfeltétele, hogy valamennyi kibocsátó - tájékoztatási kötelezettségei haladéktalan teljesítése érdekében - mindenkor biztosítsa hozzáférését a jegybank által működtetett hivatalos közzétételi helyhez - olvasható a közleményben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!