Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest. Közepes forgalomban emelkedett a BUX pénteken, ami elsősorban a vártnál sokkal jobb egyesült államokbeli 2015-ös negyedik negyedéves - másodszor felülvizsgált - bruttó hazai termék (GDP) adatnak köszönhető -mondta Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank üzletkötője. Ennek örültek a nemzetközi tőzsdék és a BÉT is - tette hozzá. Leginkább a Richter árfolyama tudott emelkedni, egész nap vették a gyógyszeripari cég részvényeit, az elemző szerint azért, mert az elmúlt időszakban "túladott" volt a papír - mondta.

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. igazgatója szerint a magyar tőzsdét a Richter és az OTP növekvő eladásai húzták. A jó amerikai GDP adat publikálása után jött egy kis elbizonytalanodás a tengerentúlon, mert ott ez a kamatemelés lehetőségét erősíti, ami visszafogja a részvényeket, azonban ezt fél óra alatt sikerült "legyűrni" és újból túlsúlyba kerültek a vevők a tőzsdén. A pénteken publikált februári német inflációs adat alacsonyabb lett a vártnál, így a befektetők egyre jobban várják az Európai Központi Bank lazítását.

Az olaj árfolyama pénteken is tudott emelkedni, "megnyugvást" látnak a piacon - mondta Varjú. A Mol papírjainak árfolyama - mivel a vállalat finomításból profitált sokat - kevésbé csökkent, így könnyebb lesz majd emelkednie is - vélekedett.

A Mol 0,7 százalékkal 13 980 forintra erősödött 1,1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények 1,6 százalékkal 6035 forintra drágultak, forgalmuk 3,4 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 0,7 százalékkal 432 forintra emelkedett, forgalma 1,2 milliárd forint volt. A Richter-papírok 2,3 százalékkal 5200 forintra drágultak 2,3 milliárd forintos forgalomban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!