Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta: a nemzetközi piacokkal ellentétben a BUX-index esett pénteken, mindez pedig az OTP 1,52 százalékos gyengülésének a következménye. Az elemző szerint az OTP esése azzal magyarázható, hogy tovább tart a profitrealizálás.

Hozzátette: a Mol az optimista nemzetközi hangulatnak és a magasabb olajárnak köszönhetően emelkedni tudott.

Miró József, az Erste Befektetési Zrt. vezető elemzője az M1-en kifejtette, relatíve kis forgalom mellett ugyan, de a nemzetközi piacokhoz képest alulteljesített a BUX.

A "nehezék" elsősorban az OTP volt, miközben a régióban a bankszektor részvényei általában 1-2 százalékot emelkedtek - mondta. Az elemző közölte: az OTP fundamentumai rendben vannak, ezért szerinte a pénteki esés csupán egy átmeneti megbicsaklásnak tekinthető.

A Mol 1,13 százalékkal, 3051 forintra erősödött, 1,1 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 1,52 százalékkal, 10 075 forintra csökkent, forgalmuk 2,9 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 0,21 százalékkal, 470 forintra esett, forgalma 217,7 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 0,02 százalékkal, 6489 forintra gyengült, a részvények forgalma 2,3 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!