blue chipek közül egyedül a Magyar Telekomnak nem sikerült a felfelé ívelést meglovagolnia: a telekompapír 0,3 százalékos mínusszal 327 forintos árfolyamon zárt 550,4 millió forintos forgalom után.

A BUX-ot az OTP húzta. A bankpapírok 1,8 százalékot rallyztak 9,9 milliárd forintos forgalomban. A nap végén az OTP részvények 4480 forintot értek.

A Mol 0,2 százalékkal zárt az előző napi záróértéke felett, a papírok forgalma 459 millió forint volt. A nap végén egy Mol-részvényért 12 930 forintot adtak.

A Richter a fentieknél szerényebb, mindössze 0,1 százalékot tudott erősödni. A gyógyszeripari papírok 1,8 milliárd forintos forgalom után a nap végén 3930 forintot értek.

A piaci jó hangulatot Mario Draghi, az Európai Központi Bank (ECB) elnökének szavai hozták meg a csütörtöki kamatdöntést követő sajtótájékoztatón, ahol arról beszélt, hogy akár már júniusban monetáris lazítás jöhet, ha a deflációs félelmek megalapozottak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!