Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 161,46 pontos, 0,90 százalékos csökkenéssel, 17 802,52 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 6,892 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen mozogtak az előző napi záráshoz képest.

Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház üzletkötője az MTI-nek elmondta: a változó nemzetközi hangulatban, a csütörtöki emelkedést korrigálta lefelé a BUX. Az ukrán válságról érkező hírek mozgatták a részvénypiacokat - tette hozzá. A szakértő szerint a budapesti börzén a nap vesztese az OTP volt. A magyar bankpapír 3 százalékot meghaladó mértékben gyengült; jelentős, 4 milliárd forintot meghaladó forgalomban.

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. igazgatóhelyettese azt emelte ki: a nemzetközi piacok az ukrán válság fejleményeire, az amerikai jegybankrendszer (Fed) elnöke pénteki beszédére figyeltek leginkább, valamint várják Mario Draghi az Európai Központi Bank (EKB) elnökének bejelentéseit is. Ezért a részvénypiacok hektikusan mozogtak.

A Budapesti Értéktőzsde a német részvénypiaci mozgásokat másolta pénteken. Így a BUX csökkenését is főként ennek tulajdonította a szakértő. Megjegyezte: a nap vesztese az OTP volt.

A Mol 15 forinttal, 0,13 százalékkal 11 900 forintra erősödött, 773,0 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 132 forinttal, 3,17 százalékkal 4028 forintra csökkent, forgalmuk 4,6 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 375 forintot ért, forgalma 317,1 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 9 forinttal, 0,23 százalékkal 3940 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,1 milliárd forintot ért el.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 1507,76 ponton zárt pénteken, ez 7,18 pontos, 0,48 százalékos emelkedés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!