Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A bevételnövekedéssel nincs probléma a Twitternél, bevétele több mint a duplájára emelkedett az első negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva - derül ki a társaság tegnap este közzétett gyorsjelentéséből. Viszont jóval nagyobb vesztesége volt a vállalatnak: az egy évvel ezelőtti 27 millió dolláros veszteség helyett most 132 millió dolláros veszteséget könyvelt el a nettó eredmény szintjén.

Az egy részvényre jutó eredmény viszont alig romlott, köszönhetően a novemberi részvénykibocsátásnak. De mégis nagy csalódást okozott a társaság, hiszen részvényenként 23 centes vesztesége volt a Twitternek, míg az elemzők 3 centes veszteségre számítottak.

Tovább bővül a felhasználószám

Ráadásul a felhasználószám bővülése is gyengébb volt a vártnál: márciusban 255 millió havonta aktív felhasználója volt, miközben az elemzők 257 millióra számítottak. Viszont jó hír, hogy a felhasználószám bővülését bevételre is tudja váltani a cég, az idővonal-megtekintésekre jutó bevételek jelentősen emelkedtek az előző év azonos időszakához képest.

Mit vár a menedzsment?

A folyó negyedévre 270 és 280 millió dollár közötti bevételt vár a társaság, ami megfelel az elemzői várakozásoknak, a konszenzus alapján ugyanis 273,3 millió dollárt várnak a piacok.

Árfolyamreakció

A Twitter részvényei zuhantak a gyorsjelentés közzétételét követően, a zárás utáni kereskedésben több mint 11 százalékot veszítettek értékükből. Viszont a rendes kereskedés során még közel 5%-ot emelkedett az árfolyam.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!