Gyengülésből erősödésbe váltott a forint péntek délután a bankközi devizapiacon, az euró jegyzése 315,40 forintról 313,30 forintig jött le fél öt tájban - ugyanekkor a dollár 225,25, a svájci frank 258,35 forinton állt. (Frissítés: később, délután öt órához közeledve 312,50 alá is benézett az euró.)

Ugyan a forint irányváltása időben egybeesett azzal, hogy az euró erősödött a dollárhoz képest - a keresztárfolyam hirtelen 1,3870-ről 1,3927-re ugrott -, piaci kereskedők szerint nem kizárt, hogy az MNB is interveniált.

Utóbbira persze nincs közvetlen bizonyíték, de gyanúra adhat okot, hogy külföldi szereplőktől nem érkeztek direkt hívások, illetve az árfolyam is furcsán, döccenőkkel ment lefelé - fogalmazott Kolba Miklós, az ING Bank devizaüzletágának vezetője.

Mindennek kapcsán elküldtük kérdéseinket az MNB-nek - amint megérkezik a válasz, frissítjük a cikket.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!