Befagyasztott kamatok, meglóduló árfolyamok

Zöldben zártak a tengerentúli tőzsdék csütörtökön. A Dow Jones 1,3 százalékos, az S&P-500-as másfél százalékos, míg a Nasdaq indexe 1,6 százalékos emelkedéssel zárta a napot.
NAPI Online, 2007. december 7. péntek, 08:03

Az Egyesült Államok elnökének csütörtöki bejelentése szerint az ország vezető pénzintézeteivel és a Fed képviselőivel folytatott tárgyalások alapján döntés született a változó másodpiaci jelzáloghitel-kamatok öt évre történő befagyasztásáról.

Kedvezően fogadták a megállapodást a tengerentúli befektetők, élénkítve a jelzálogintézetek iránti keresletet, lapzártánkig több mint 16 százalékkal feltornászva a Countrywide Financial árfolyamát. Az ingatlanpiac élénkítésére is alkalmasnak ítélt kormányzati beavatkozás többek között a Lennar papírjait is 15 százalékkal fellendítette.

Kedvezőtlen kilátásokról számoltak be és lejtőnek indultak az amerikai kiskereskedelmi cégek, novemberi forgalmuk ugyanis elmaradt a várakozásoktól. A legjelentősebb veszteséget a Target szenvedte el, több mint 7 százalékot zuhant, de a Macy's is alig maradt el mögötte a maga 4,5 százalékos veszteségével.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 
www.Napi.hu Online Kft. Napi.hu - Független üzleti és pénzügyi portál, benne magyar és nemzetközi hírek, elemzések, tőzsdei információk. Helye: Flórián tér 1. 2. emelet, Budapest, Budapest. 1033 Telefon: +36-1-506-0930. Telefax: +36-1-506-0931. .