Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A skót függetlenségi szavazás kedvező kimenetele miatti kedvező nemzetközi hangulat segítette a forint árfolyamát is. A magyar deviza ma reggel úgy tűnik, végleg kitört lefelé a 317 és 312 forintos árfolyamsávjából, amelyben az augusztus eleje és szeptember közepe közötti időszakot töltötte, a délelőtt folyamán az euró árfolyama 1 forintot esett, egészen 310,4 forintig.

A ha sikerülne ebben a tartományban befejeznie a forintnak a kereskedést, akkor rövidebb távon több kedvező fejleménnyel is lehetne számolni a forint számára az euróval szemben. Egyrészt ez megerősítené a sávból való kitörést, s így a sáv szélességével megegyező további erősödésre lehetne számítani, amely a keresztárfolyamot a 307 forintos zónáig tudná lendíteni. Másrészt az 50 napos mozgóátlag mellett szintén megerősítve letörne a június elejétől tartó emelkedő trendhez tartozó emelkedő trendvonal is.

A hosszabb távú, forintgyengülést jelző trend ugyanakkor változatlanul életben van, ennek következő támasza az előbb említett 307 forint körüli zóna. Itt nem csak a július végi lokális mélypont várja támaszként a kurzust 307 forintnál, de 307,65 forintnál a 200 napos mozgóátlag is.

EUR/HUF napos
Kép: Alfatrader

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!