Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hosszú várakozás után az Apple március 18-án, az amerikai tőzsde zárása után fog bekerülni a Dow Jones indexbe. A többi piaci kapitalizáció alapján súlyozott indexekkel ellentétben a Dow Jones egy ár-súlyozású, és mindössze 30 tagot tartalmazó részvényindex. Ezért sem volt olyan egyszerű a mostanra már több mint 770 milliárd dollár piaci kapitalizációjú Apple-nek felvételt nyernie az indexbe - írja a Portfolio.hu a The Wall Street Journal-ra hivatkozva.

Már korábban is volt szó az Apple bekerüléséről, mivel azonban túl nagy lett volna a vállalat súlya, a papír nem került be az indexbe. Amikor 2014 előtt az Apple részvényei elérték a 600 dolláros árfolyamot, 7-1 arányban részvényfelosztásra került sor, ami természetesen nem befolyásolta a vállalat piaci kapitalizációját, viszont a részvényenkénti árfolyam hetedére csökkent. Így a technológiai óriás előtt megnyílt az út a Dow Jones indexbe.

Az S&P Dow Jones Indices nyilatkozata alapján a cserével megnő majd a technológia papirok súlya az indexben, az AT&T kikerülésével pedig csökken a telekommunikációs cégek aránya. Az Apple felvételével együtt a Visa is 4-1 arányú részvényfelosztást hajt végre, ahol a jelenleg nagyjából 274 dollárt érő részvények árfolyama 68 dollárra csökken majd.

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!