Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az előző év utolsó negyedévéhez képest dupla annyi nyereséget, 1,5 milliárd dollárt termelt a New York-i székhelyű pénzügyi szolgáltató 2016 utolsó három hónapjában, és várhatóan eléri az egész évre kitűzött pénzügyi céljai nagy részét - jelentette be James Gorman, a társaság vezérigazgatója.

A kereskedőház hasonlóan jó számokról számolt be, mint múlt héten a JPMorgan Chase és a Bank of America. Az amerikai elnökválasztás végeredménye és a jegybank szerepét betöltő Fed kamatemelése növelte a pénzpiacok év végi forgalmát, és a pénzpiacon működő társaságok eredményességét.

A Morgan Stanley nettó értékesítési árbevétele 17 százalékkal 9,0 milliárd dollárra nőtt a negyedik negyedévben, mely meghaladja a piaci elemzők által várt 8,5 milliárd dollárt.

Különösen nagy mértékben, háromszorosára nőtt a kötvényforgalmazásból származó bevétel, a 2015 utolsó negyedévi 550 millióról 1,5 milliárd dollárra. Ráadásul Amerikában várhatóan tovább folytatódnak a kamatemelések, és ezzel tovább nőhet a kötvénykereskedésből befolyó bevétel.

Eközben közel áll a társaság az egy milliárd dolláros költségcsökkentési céljához, amelynek részeként már végrehajtottak egy 25 százalékos csoportos létszámleépítést.

A negyedik negyedév tőkearányos nyeresége 8,7 százalék volt, amelyet 9-11 százalékra kíván feltornázni a vezetés 2017 végére.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!