Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Alaln Greenspan, Bernanke elődje a Fed elnöki széke után Deutsche Banknál és a Paulson&Company hedge fundnál vállalt tanácsadói pozíciót. Múlt hónapban pedig Jeremy Stein, a Fed korábbi kormányzója jelentette be, hogy a BlueMountain Capital Management alapkezelőnél folytatja pályafutását, szintén tanácsadóként.

Bernanke elmondása szerint részben azért választotta a Citadel alapkezelőt ahelyett, hogy egy bankban folytatta volna a szakmai munkáját, mivel az alapkezelői piacra nem terjed ki a Fed szabályozása és egyébként sem szeretne lobbitevékenységet folytatni egy pénzintézetnél.

Ken Griffin, a 26 milliárd dolláros vagyont kezelő Citadel hedge fund alapítója és vezérigazgatója üdvözli Bernanke döntését. Véleménye szerint a jegybank korábbi elnökének világgazdasági, tőkepiaci és monetáris politikai rálátása komoly értéket képvisel a cég és a befektetők számára is.

Érdekesség, hogy a hírt éppen azelőtt jelentették be pár órával, hogy Derek Kaufmanról, a Citadel kötvényrészlegének vezetőjéről kiderült, beadta lemondását, miután kötvényportfóliójában 1 milliárd dolláros veszteséget szenvedett el a fejlett piaci állampapírok miatt. Kaufman alapja 4 milliárd dolláros eszközértékkel rendelkezett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!