A 12 hónapos kincstárjegyekre tett összes ajánlatot visszautasította, az 5 éves változó kamatozású kötvényből pedig csak a tervezett mennyiség felét értékesítette a szerdai aukciókon az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

Kincstárjegyekből a meghirdetett 40 milliárdra mindössze 15,1 milliárd forintnyi ajánlat érkezett, amelyekből az ÁKK egyet sem fogadott el és törölte az aukciót. Ez volt az első meghiúsult aukció erre a lejáratra 2011 októbere óta.

A 15 milliárd forint értékben felkínált 5 éves lejáratú változó kamatozású kötvényre 13,7 milliárd forintnyi ajánlat érkezett, és az ÁKK végül 7,5 milliárd forintért értékesített papírokat. Az átlagos aukciós ár 96,96 százalék volt.

Az ÁKK egy nappal előre hozta az aukciókat, mert a szokásos csütörtöki aukciós napon nemzeti ünnep van.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!