A ZSE feltőkésítése két körben zajlott decemberben, összesen 14,9 millió kuna (642 millió forint) összegben. Az EBRD a második körben 2400 új részvényt jegyzett a ZSE-ben, 2500 kunás áron, összesen 6 millió kuna értékben.

Ugyanakkor a zágrábi börze december végével bezárólag felvásárolta a Ljubljanai Értéktőzsde (LJSE) részvényeinek 100 százalékát a bécsi tőzsde vezetésével megalakult Közép- és Kelet-Európai Tőzsdeszövetségtől, a CEE Stock Exchange Grouptól (CEESEG).

Miután június végén kiderült, hogy a Zágrábi Értéktőzsde vásárolhatja meg a Ljubljanai Értéktőzsdét, a ZSE megkezdte a tárgyalásokat a tőzsdeszövetséggel. A két ország nemzeti szabályozó hatóságainak jóváhagyását követően kezdődhetett meg a zágrábi tőzsde feltőkésítése, a tranzakció pedig tavaly a negyedik negyedévben zárult.

Az EBRD befektetőként az ország függetlensége óta jelen van a horvát piacon, ahol eddig 3,25 milliárd eurót fektetett be, több mint 180 projektben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!