A sanghaji Composite index 6,4 százalékkal esett kedden, a sanghaji és a sencseni tőzsdéken jegyzett vezető részvényeket követő CSI300 index pedig hat százalékkal. Mindkét index 2014 decemberében állt utoljára a most elért szinten. A kínai tőzsdeindexek az év eleje óta már 22 százalékkal gyengültek.

Az olaj világpiaci ára a péntek-hétfői emelkedés után kedden ismét a múlt héten elért 12 éves mélypont közelébe esett vissza. Tokióban a tőzsde vezető részvényeit követő Nikkei225 index 2,35 százalékkal, a piac első szekcióján jegyzett összes részvény árfolyamát követő Topix index 2,33 százalékkal esett. A tőzsdén képviselt minden egyes gazdasági ágazat indexe gyengült, a legnagyobb mértékben a tengeri szállítási és a bányaipari ágazatoké.

A szöuli tőzsde Kospi indexe 1,15 százalékot veszített kedden részben az általános ázsiai tőzsdei hangulatot követve, részben pedig a frissen közzétett, várakozásoktól elmaradó vállalati eredmények hatására.

A Samsung Electronics részvénye például 2,15 százalékkal, a Hyundai Motor részvénye 1,09 százalékkal, a Kia Motors részvénye pedig 2,08 százalékkal gyengült. A Samsung SDI részvénye 14,73 százalékkal esett, az LG Chem részvénye pedig 7,78 százalékkal.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!