A BÉT honlapján közzétett tájékoztatás szerint az Appeninn Holding Nyrt. megvásárolta a 2016 júniusa óta 74 százalékos tulajdonában lévő Pontott Termelő, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. további 26 százalékos üzletrészét.

Az adásvétellel a tőzsdei társaság kizárólagos tulajdonába került a Normafa úton található 3563 négyzetméteres telek és a rajta álló, fejlesztésre váró 1200 négyzetméteres építmény, amely a jövőben jelentős versenyelőnyt biztosít a társaságnak a fővárosi prémium kategóriás lakóingatlan-fejlesztés területén.

Az Appeninn Holding igazgatósága a projektcég, a Pontott Termelő, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. átnevezéséről is döntött, az a cégbírósági bejegyzést követően Appeninn Hegyvidék Kft. néven folytatja tevékenységét.

A tőzsdei társaság arról is beszámolt, hogy az Appeninn Logisztika Zrt. értékesítésével megvált nagykanizsai ipari-logisztikai ingatlanától. Az eladást az igazgatóság profiltisztítási szándéka vezérelte, amelynek során több lépcsőben újrastrukturálják az Appeninn Holding ingatlan-portfólióját, hogy a társaság a magasabb kategóriás, a részvényesei szempontjából nagyobb hozzáadott értéket képviselő ingatlanok vásárlására, üzemeltetésére, illetve fejlesztésére koncentráljon. (Nagyot fordultak a Mészáros-cégek, tőkeemelés a láthatáron)

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!