Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egyedi elbírálás alapján a befektetési alapkezelő továbbra is érdeklődik ukrajnai részvénybefektetések iránt és hosszabb távon a helyzet normalizálódására, az ország fizetőképességének megőrzésére számít, mivel - tekintettel Ukrajna geopolitikai jelentőségére - ez szolgálja Oroszország és az EU stratégiai érdekeit egyaránt - jegyzi meg Mark Mobius.

Átmenetileg azonban volatilis piaci viszonyokat vár Mobius Ukrajnában viszonylag nagy "zajkeltés" és politikai feszültség közepette. Hangsúlyozza azonban, hogy fennáll ugyan a konfliktus eszkalálódásának a veszélye, alapvetően azonban mindegyik érintett fél egy egységes és stabil Ukrajnában érdekelt.

Ahhoz viszont, hogy az ország egyszerre tudjon nyitni a Nyugat felé és baráti kapcsolatokat ápolni Oroszországgal, nagy diplomáciai ügyességre lesz szüksége. Grúzia a legjobb példa rá, hogy ez egyáltalán nem lehetetlen feladat - mutat rá Mark Mobius.

Erősödik a hrivnya

Emelkedni kezdett a hrivnya árfolyama péntek kora délután a dollárhoz képest, miután az ukrán jegybank jelezte, hogy bizonyos árfolyamszint után beavatkozna a hrivnya védelmében. Az ukrán központi bank azt közölte pénteken, hogy 9,21 hrivnya/dollár árfolyam-mélypont elérése esetén intervenciót hajtana végre. A jegybank utoljára február 10-én, 1 dollár/8,49 hrivnya árfolyam elérésekor adott el devizát az ukrán fizetőeszköz védelmében. Pénteken kora délután 8,9910 hrivnya ért egy dollárt a csütörtök késő esti 9,1500 hrivnya után

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!