Nyitáskor még minimális pluszban jártak, a nap végére azonban mínuszba fordultak a főbb amerikai indexek, ezzel hétfő után ismét eséssel zárt Amerika. Jelentősebb makrogazdasági adatok hiányában főleg a vállalati gyorsjelentések, a Fed közelgő kamatemelésével kapcsolatos várakozások és az Apple árfolyamának esése határozták meg a kereskedés hangulatát. Az S&P 0,24 százalékos, a Dow 0,27 százalékos és a Nasdaq 0,18 százalékos eséssel zárt - írta a portfolio.hu.

A múlt heti gyenge makrogazdasági adatok - a gyér bérnövekedés és a fogyasztás lanyha bővülése - miatt a befektetők óvatosak - írta az MTI. A többség az e heti jelentéseket várja, különösen a foglalkoztatottak számáról szóló szokásos havi adatsort, amely pénteken érkezik, és amely irányt adhat a kereskedésnek. Egy komoly javulás bebetonozhatja azokat a piaci várakozásokat, amelyek szerint az amerikai jegybankrendszer (Fed) szeptemberben megkezdi a kamatemelési ciklust.

Közép-európai idő szerint kedd este kissé felbolydult a piac, miután Dennis Lockhart, az atlantai Fed elnöke a The Wall Street Journal tudósítása szerint egyenes utalást tett arra, hogy személy szerint támogatja a mielőbbi - vagyis szeptemberi - kamatemelést.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!