A kezdeti bukást sikerült korrigálnia az emelkedő olajáraknak, a részvénypiacon rali követte az optimizmust. Az amerikai Dow Jones Industrial 16 337 ponton zárta a kereskedést, 1,13 százalék emelkedéssel, az S&P 500 1913 ponton 0,5 százalékos emelkedéssel, egyedül a NASDAQ nem tudott kitörni, 4504 ponton zárta a napot az index, 0,28 százalékos eséssel - írja a Portfolio.

Az emelkedést a brutális olaj rali üzemelte, a Brent határidős indexe 7,86 százalékot emelkedett, 35,13 dollár / hordós árfolyamon állt az amerikai tőzsde lezártakor, a WTI pedig 8,8 százalékot emelkedett, 32,4 dolláron zárta a kereskedést.

Az olajárak robbanása azért is érdekes mert az amerikai olajtartalékok 503 millió hordóra emelkedtek, ami 31 éves csúcs. Az áremelkedés mögött inkább az orosz-szaúdi tárgyalásokat sejtik - már ha egyáltalán folynak ilyenek, de a piacon úgy tűnik hisznek benne - aminek célja az olajkitermelés visszafogása lenne - írja a Marketwatch.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!