A BUX-ot a leginkább a Matáv 891 forintos záróárat eredményező, egyharmad százalékos süllyedése fékezte, miközben a korábban gyengélkedő Mol a pénteki szinten fejezte be a kereskedést. Az OTP 0,2 százalékkal 2 194 forintra erősödött, s drágultak a vezető gyógyszerpapírok is. Az Egis kétharmad százalékkal 15 200 forintra, a Richter pedig 0,6 százalékkal 16 145 forintra emelkedett, vagyis ez utóbbi részvény esetében nem váltott ki eufóriát, hogy a lengyel kincstárügyi miniszter bejelentette: még júniusban végbemehet a lengyel Polfa Grodzisk Mazowiecki gyógyszergyár eladása a Richter Rt.-nek. A befektetők kedvezően fogadták a Synergon banki megrendelésének hírét, a vállalat részvényei 3,5 százalékkal 624 forintra ugrottak, míg a Graphisoft-papírok - hajszálra ugyanekkora drágulást követően - 1 097 forinton zártak. A vegyipari duó vegyes teljesítményt nyújtott, a TVK ugyanis több mint 2,3 százalékos veszteséggel 3 745 forinton landolt, a BorsodChem viszont 0,6 százalékkal 5 300 forintra erősödött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!