Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A pénteki pluszos amerikai zárás meghozta a befektetők kedvét európában a vásárláshoz, a nagyobb piacok egyszázalékot meghaladó pluszban járnak a nyitás után. Amerikában ma keresedési szünnap van, így a nagy testvér irányítása nélkül elfhőtlen tud maradni a hangulat.

A DAX index 71 pont emelkedés után 5456 ponton jár, a CAC-40 43 ponttal került magasabbra, 3642 pontra ugrott, az FTSE-100 113 ponttal 4910 pontg száguldott. Az emelkedést segíti a hétvégi G-20 csúcs után kiadott nyilatkozat, amely szerint a vezető gazdasági hatalmak a fiskális stimulusokat nem vonják vissza, míg a növekedés fenntartható pályára nem kerül.

A bankpapírok vezetik az emelkedést, a Sociétét Générale 0,6 százalékkal került feljebb, a Royal Bank of Scottland részvényei 1,35 százalékkal erősödnek. A Commerzbank 3,5 százalékkal dárgul. Jól teljesít a vagyipar és a gyógyszeripari is, a Bayer 3,8, a BASF 3 százalékos emelkedéssel örvendezteti meg a befektetőket.

Az olajipari stagnál, a BP és a Royal Dutch Shell alig 0,2 százalékkal kapaszkodott feljebb.

Árfolyamok és grafikonok

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!