A Richter első féléve ugyan alapos visszaesést jelentett az előző évihez képest (41 százalékkal csökkenő nettó eredmény) leginkább az ismert belföldi folyamatok miatt, de az exporttal még a drasztikusan visszaeső orosz DLO megrendeléssel együtt sem voltak problémák. A belföldi kilátások továbbra is negatívak, az elemző szerint 18 százalékos forgalom-visszaesés várható. Az orosz piac 10-15 százalékos évi növekedése kompenzálhatja a Richtert a DLO forgalom visszaeséséért, miközben a többi FÁK országban, úgy mint Ukrajnában, vagy Kazahsztánban, a gyógyszergyártó figyelemre méltó növekedést érhet el, így összességében a FÁK piacán 5-10 százalékos növekedést érhet el idén. Dollárban mérve 10 százalék, vagy a feletti növekedést vár az elemző a következő három évre a közép-kelet európai régióban, és az EU-ban is. Az alacsonyabb marginú amerikai piacon pedig az első félév alapján 5-10 százalékos növekedést vár. Összességében mindezek alapján az idei forgalomvárakozást 3 százalékkal megemelte a Concorde, a 167 milliárd forint 2 százalékos árbevétel csökkenést jelentene idén.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!