Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Tokióban a Nikkei-225 index 0,14 százalékkal, 24,04 ponttal csökkent, 17 383 pontra esett. Japán elemzők szerint a helyi befektetők óvatosak voltak, a délután várható sok amerikai makrogazdasági adat megjelenése előtt nem mertek komolyabb kockázatokat vállalni, inkább kivártak. A Honda árfolyama 2,9 százalékkal csökkent, mert az autógyártó elismerte, hogy elmulasztotta több autóbaleset bejelentését, amelyben érintettek voltak járművei.

Szöulban a dél-koreai Kospi 0,03 százalékos, 0,63 pontos erősödés után 1980 ponton fejezte be a napot. Vegyes volt a kereskedői hangulat, a Kospi kis erősödés és gyengülés között váltakozott. A védelmi iparhoz kötődő Samsung Techwin árfolyama 15 százalékot zuhant, mert a Samsung bejelentette, hogy eladja a céget a Hanwha csoportnak.

Sydneyben az S&P/ASX-200 index 1,15 százalékkal, 61,41 ponttal nőtt, 5396 ponton végzett. Az előző heti gyengülés után szerdán folytatódott az ausztrál részvénypiac korrekciója, emelkedtek az árfolyamok, de az ausztrál index havi szinten még mindig 2,3 százalékos gyengülésben van.

A tokiói záráskor még nyitva tartó hongkongi tőzsdén 0,24 százalékkal, Sanghajban 0,67 százalékkal nőttek a részvényárfolyamok. Szerdán mindkét tőzsdén jól teljesítettek a brókercégek és más, a pénzügyi szektorban működő vállalatok részvényei. A kínai központi bank múlt heti váratlan kamatcsökkentése továbbra is kedvezően hat ezekre a papírokra.

Egyes hongkongi elemzők szerint viszont nem szabad túlbecsülni az alapkamat csökkentésének hatását. Rövidtávon ez kedvező a részvénypiacnak, de összességében a piaci hangulat nem olyan jó. A kamatcsökkentés a nagyobb összképet nézve figyelmeztető jel, hogy a vártnál gyengébben teljesít a kínai gazdaság.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!