A jelek szerint a régiós részvénypiacok masszív alulárazottságában hisznek az Erste szakértői. Az általuk követett régiós részvények közül 11 darab olyan van, amelynek fair ára legalább 80 százalékkal magasabb a részvény jelenlegi tőzsdei árfolyamánál, azonban ezek között mindössze egy magyar szerepel, a Pannergy. A részvény megítélésük szerint 1228 forintot is érhet, az elemzés készültekor az árfolyam 629 forint volt. A lista élén a Gorenje áll, a bank elemzői szerint a részvény 4,7 kunás árrfolyamánál közel 160 százalékkal érhet többet, 12 kunát.

Az Erste elemzői szerint az Állami Nyomda papírjait is érdemes lehet vásárolni, ennek célára 1030 forint, ami 60 százalékos felértékelődési potenciált jelent. Az Állami Nyomda részvényeire a társaság profit warningja ellenére a bank elemzői emelték idei és jövő évi egy részvényre jutó eredményre szóló várakozásaikat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!