Vegyes képet mutattak az ázsiai piacok a pénteki kereskedés során az amerikai pozitív trendek ellenére. A Nikkei 225 0,27 százalékos mínuszban zárt 10187,11 ponton, a Shanghai Composite 0,58 százalékot emelkedett, a Hang Seng pedig 3,14 százalékos rallyt mutatott be a nap végére, miután a kínai állam olyan tervezetet adott ki, amely a korábbi 800 millióról 1 milliárd dollárra emelte a külföldi intézményi befektetők kvótáját. A kínai bankrészvények is emelkedésnek indultak: a China Merchants Bank 1,6, a China Construction Bank pedig 1,1 százalékkal zárta a pénteket előző napi záró ára felett. Az ingatlanfejlesztők jól szerepeltek Hong Kong-ban, a Soho China 4,4 százalékot emelkedett egy 4 millió jüanos telektender elnyerését követően. A Zijin Mining Group - a legnagyobb kínai aranybányászati társaság - 2,18 százalékot emelkedett, a Henan Yuguang Gold & Lead még ennél is nagyobb, 10 százalékos szárnyalással fejezte be a napot, az arany árának alakulása következtében. A China Resources Enterprise a JPMorgan és a Nomura Holdings általi felminősítést követően 5,16 százalékkal előző napi zárása felett fejezte be a csütörtököt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!