Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Pénteken viszonylag sok adat várható. Németországban a februári kiskereskedelmi forgalom statisztikáját és a márciusi munkanélküliségi adatokat közlik. Franciaországból és Olaszországból a fogyasztói, illetve a termelői árak, Spanyolországból pedig a kiskereskedelmi forgalom statisztikája érkezik, Londonban pedig közzéteszik a tavalyi negyedik negyedéves gazdasági növekedés végleges adatait. Az uniós statisztikai hivatal 11 órakor hozza nyilvánosságra az euróövezeti fogyasztói árak márciusi alakulását tükröző előzetes adatokat - írja az MTI.

Ázsiában és a csendes-óceáni térségben Kína kivételével csökkentek a vezető tőzsdemutatók, az utóbbi öt év legerősebb negyedévének utolsó napján a befektetők nyereséget realizáltak. Dacára a kedvező makrogazdasági adatoknak Tokióban a 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 0,52 százalékos mínuszban közelített a záráshoz. Az irányadó ausztráliai index, az S&P/ASX 200 0,53 százalékos mínuszban zárt. A vezető sanghaji index 0,18 százalékos pluszban, míg a dél-koreai Kospi 0,15 százalékos, a hongkongi Hang Seng pedig 0,68 százalékos veszteségben állt a zárás előtt nem sokkal.

A kőolaj ára csökken, három nyereséges nap után a befektetők profitot realizálnak. Közép-európai idő szerint reggel fél nyolckor az észak-tengeri Brent júniusi szállításra hordónként (159 liter) 52,88 dollárba került, 25 centes, 0,47 százalékos mínuszban jegyezték az ázsiai kereskedésben. A New York-i árupiac elektronikus jegyzésében a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate amerikai könnyűolajfajta ára májusi szállításra hordónként 18 centtel, 0,36 százalékkal, 50,17 dollárra esett.

Csütörtökön London kivételével nyereségben zártak a nyugat-európai tőzsdék. A londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 index 0,06 százalékkal, 7369,52 pontra csökkent, miközben a frankfurti DAX-index 0,44 százalékkal, 12 256,43 pontra, a párizsi CAC-40 index pedig 0,41 százalékkal, 5089,64 pontra emelkedett. Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,18 százalékkal, 3481,67 pontra, a legnagyobb piaci tőkeértékű európai részvények FTSE Eurofirst 300 indexe pedig 0,47 százalékkal, 1500,72 pontra nőtt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!