A Mol 77 forinttal, 2,36 százalékkal 3191 forintra gyengült, 1,8 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények 100 forinttal, 1 százalékkal 10 150 forintra erősödtek, forgalmuk 8,7 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 7 forinttal, 1,45 százalékkal 476 forintra esett, forgalma 259,7 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 1 forinttal, 0,01 százalékkal 6921 forintra nőtt, forgalmuk 3,1 milliárd forintot ért el

A BUX index minimálisan veszített értékéből. A vezető részvények közül szinte csak az OTP tudott emelkedni, a többi papír eladói nyomás alatt állt. Ez valószínűleg az elmúlt hetek erős vételének a korrekciója lehet, a fél százalékos esésnek nem kell túlzott jelentőséget tulajdonítani - mondta Ballai Zoltán, a Raiffeisen elemzője.

Leginkább a Mol húzta lefelé a részvénypiacot, miután az olajpapír az elmúlt napokban jól szerepelt, az olajár emelkedése kedvezően hatott az árfolyamára - közölte Sándor Dávid, a KBC Equitas vezető elemzője az M1-en.

Az OTP felfelé húzta a részvénypiacot. A bank pénteki gyorsjelentése nem tudott igazán pozitív meglepetést okozni, komolyabb profitrealizálás kezdődött, pénteken 3,8 százalékot esett az árfolyam, amiből hétfőn sikerült felállnia. A vezető elemző szerint segíthette az OTP árfolyamát, hogy a Fitch pénteken pozitívra javította Magyarország hosszú távú hitelminősítői besorolásának kilátását.

Az európai részvénypiacokon a brit hírek hatására, illetve egyedi vállalati negatív hírek hatására elromlott a hangulat, napközben fél százalék körüli mínuszok alakultak ki - mondta Sándor Dávid.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!