A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 374,90 pontos, 1,59 százalékos csökkenéssel, 23 262,32 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 7,299 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek a pénteki záráshoz képest.

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. igazgatója az MTI-nek azt mondta: a magyar börze - a lengyellel együtt - Európában felülteljesített, ugyanis kisebb mértékben csökkentek a magyar tőzsdén az árak, mint Nyugat-Európában. Az árcsökkenés okát a szakértők az alacsony olajárnak tulajdonítják, úgy vélik, hogy a nagy olajtermelő országok most részvények eladásával pótolják ki mérséklődő jövedelmüket. A BÉT-en növekvő a forgalom, így akár valóban igaz is lehet a szakértők vélekedése, és néhány "morzsa" Budapestre is kerülhet az olajtermelők jövedelméből.

Puzsár József, a KBC Equitas elemzője az M1-en arról beszél, hogy a magyar tőzsdeindex csak 1,5 százalékot csökkent, míg a nyugat-európai börzéken az esés 2-3 százalékos volt, és az amerikai indexek is 2 százalék körüli mínuszban vannak.

A Mol 120 forinttal, 0,86 százalékkal 13 780 forintra csökkent, 1,8 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 175 forinttal, 2,86 százalékkal 5935 forintra esett, forgalmuk 3,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,25 százalékkal 393 forintra gyengült, forgalma 160,0 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 70 forinttal, 1,32 százalékkal 5250 forintra csökkentette értékét, a részvények forgalma 1,4 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!