A kedden közzétett gyorsjelentés szerint a vállalat összbevétele a tavalyi év azonos időszakával összehasonlítva 1,2 százalékkal 14,1 milliárd dollárra csökkent április-júniusban. A nyeresége viszont 1,23 milliárd dollárt, részvényenként 1,35 dollárt tett ki, ami közel 10 százalékkal több az egy évvel korábbi 1,12 milliárd dolláros, részvényenként 1,21 dolláros nyereségnél.

Elemzők átlagosan 1,26 dolláros részvényarányos profitra és 14,51 milliárd dolláros bevételre számítottak.

Az első félévet tekintve a nyereség 2 milliárd 256 millió dollárt tett ki, míg az egy részvényre jutó nyereség 2,48 dollár lett. A bevételek az első félévben 0,1 százalékkal 28 milliárd 72 dollárra emelkedtek.

A New York-i tőzsdén jegyzett UPS részvényeinek árfolyama az év eleje óta a hétfői zárószinttel összehasonlítva 14 százalékkal csökkent. A keddi nyitást követő első óra végén 3,85 százalékos pluszban, 98,78 dolláron állt a jegyzése.

A Magyarországon is érdekeltséggel rendelkező UPS az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: a bevételek növekedését az árfolyamok és az üzemanyagárak változása visszafogta, de az egy részvényre jutó nyereség emelkedése idén így is a 6-12 százalékos sáv magasabb felében várható. A vállalat a második negyedévben valamennyi szegmensben növelni tudta nyereségét és árrését. A nemzetközi csomagszállítás szegmens üzemi nyeresége 17 százalékkal nőtt, az exportküldemények mennyisége 5,5 százalékkal emelkedett, Európán belüli erős növekedés mellett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!