A nemzetközi számviteli standardok alapján készített beszámoló szerint 257 millió forintos nettó nyereséget ért el a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. az idei év első kilenc hónapjában, ez jelentős javulást jelent a tavalyi év hasonló időszakának 583 millió forintos veszteségéhez képest. A harmadik negyedévben a csoport a második három hónaphoz hasonló nagyságú profitot termelt, az akkori 139 millió forint után 126 millió forintnyi profit képződött a július-szeptemberi időszakban.

A biztosítási díjbevételek - az új stratégiából következő módon - a tavalyi évhez képest jelentősen visszaestek az első kilenc hónapban 10,777 milliárd forintot tettek ki az egy évvel korábbi közel 15 milliárd forint után. A csoport bevételei ennek ellenére 10 százalékos növekedést mutattak a tavalyi évhez képest, ez jórészt annak volt köszönhető, hogy jelentős növekedés volt tapasztalható a befektetések bevétele soron, a tavalyi 815 millió forint után idén 6,321 milliárd forint szerepelt ezen a soron.

A működési költségek jelentős csökkenést mutatnak a tavalyihoz képest, 6,16 milliárd forintról 4,422-ra estek vissza. Ebben jelentős szerepe volt a költségcsökkentési programnak, az igazgatási költségek 2,12 milliárd forintról 1,4 milliárd forint közelébe csökkentek.

A 272 millió forintos eredmény részvényenként (higítva) 5,3 forintos nyereségnek felel meg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!