Az elmúlt napokban szerény elmozdulásokat láthattunk a világ vezető tőzsdéin, a befektetők egyértelműen iránymutatásra, új impulzusokra vártak. Ez meg is érkezett Ukrajna irányából, az ország elnöke ugyanis bejelentette: az oroszok inváziót indítottak országában. A hírre a nyugati tőzsdék és a magyar piac is eséssel reagált, elsősorban azokat a cégeket büntetik a befektetők, aki relatíve nagyobb kitettséggel rendelkeznek a térség irányába - írja a Portfolio.hu.

Nyugat-európai társaihoz hasonlóan a magyar tőzsde is gyengén teljesített, a BUX értéke 2,1 százalékot esett, amihez közel 5,9 milliárd forintos forgalom párosult. Ezzel a teljesítményével a lemaradók között foglal helyet a közép-kelet-európai indexek között. A legnagyobb esést az orosz tőzsde szenvedte el azt követően, hogy az ukrán államfő bejelentette: az oroszok inváziót indítottak országa ellen.

A nagypapírok közül az OTP szerepelt a leggyengébben, a cég árfolyama 2,7 százalékot esett, amiben az ukrajnai eseményeken túl az is szerepet játszhat, hogy Csányi Sándor, a cég vezére arról beszélt, hogy idén veszteséges lehet a bank. A Mol és a Magyar Telekom árfolyama 2,5, illetve 1,6 százalékot, míg a Richter árfolyama 1,1 százalékot esett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!